Ferenc pápa kibérelt egy cirkuszt a szegényeknek

Ferenc pápa kibérelt egy cirkuszt a szegényeknek

A Medrano-vándorcirkusz Róma külvárosában emelt óriássátra várja a meghívottakat: hajléktalanokat, szegény családokat, menekülteket.


A 2100 személyes cirkusz egészét kibérelte a közvetlenül Ferenc pápának alárendelt alamizsnahivatal – jelentette be Konrad Krajewski főalamizsnás. A nézőket önkéntesek kísérik.


Ferenc pápa már korábban is ajándékozott ingyenes cirkuszjegyeket Róma szegényeinek. Az egyházfő a szerdai általános audiencián kijelentette,


a cirkuszosok szépséget teremtenek, és ez jót tesz a léleknek, nagy szükségünk van a szépségre!


A cirkuszi előadás nézői vacsoracsomagot is kapnak, és a közelben orvosi rendelő működik majd a rászorulók esetleges ellátására, orvosi vizsgálatra, gyógyszerek felírására.


Ferenc pápa megválasztása óta segíti a szegényeket Róma városában és a világ számos más részén. A hajléktalanok számára nyitott éjszakai szállások, a Szent Péter tér szomszédságában működő ingyenes zuhanyzók és borbélyszolgálat mellett a pápa koncerteket is rendeztetett a Vatikánban a szegényeknek. Rendszeresen meghívják őket a Vatikáni Múzeumokba is.


A cirkusz világa egyébként soha nem volt idegen a Vatikántól. II. János Pál idejében bohócok és artisták is gyakori vendégei voltak a vatikáni ünnepi előadásoknak.


Kiemelt kép: Europress/AFP/ Alberto Pizzoli